Digitalt Papir

Photo by Claudio Schwarz on Unsplash

reMarkable er en digital notatblokk og lesebrett. Brettet har et minimalistisk design og er utviklet med hensikt i å erstatte pen og papir. Brettet er ikke som vanlige lesebrett med LCD-skjerm, men har en mye mer troverdig opplevelse når det kommer til det å skissere og ta notater. Skjermen er såkalt «Electronic Paper Display» samme som Kindle, men med en utviklet teknologi som minimerer latency når man skriver. Siden skjermen trenger naturlig lys, har også reMarkable en batteritid på over en uke, og da er det beregnet at man bruker den hver dag.  Brettet kan også konvertere håndskrift til digital tekst. På en reMarkable kan man legge inn utallige PDFer og ebøker. Brettet er også koblet til en sky så man har mulighet til å lese notatene som man har skrevet på smarttelefonen og datamaskinen om man ønsker det.  Hoved essensen er at dette digitale brettet skal være så likt som mulig papir. 

Teknologi, skog og klima

Photo by Marita Kavelashvili on Unsplash

I en tid der vi skriver og noterer mye på datamaskinen eller telefonen, så er det fortsatt mange som foretrekker å skrive og ikke minst skisserer ideer med penn og papir. Forretningsideen til reMarkable er å komme med et verktøy som kan tilfredsstille disse behovene, men samtidig begrense papirforbruket vårt.  FNs bærekraftsmål 15, spesielt 15.2 har som hovedmål å reduserer avskoging i verden. I følge regnskogsfondet er behovet for papir en av de største truslene for reduksjon av vital regnskog. Papirproduksjon lages av trefiber, som ofte hentes i verneverdige regnskog. Dette på bekostning av sjeldne dyrearter og ikke minst mennesker som livnærer seg i disse floraene.  

Reduksjon av klodens «grønne lunger» er en vesentlig faktor som papirindustrien dessverre bidrar til, men klimautslippene som denne næringen er ansvarlig for er også enorme. WWF la frem i en rapport der avskogingen av regnskogen i Riau-provinsen var skyldig i et utslipp av klimagasser som tilsvarte fire ganger av det Norge slipper ut sammenlagt. 

Det at reMarkable er et selskap som har som hovedhensikt å reduserer forbruk av papir, kan indirekte resultere i reduksjon av klimagasser og avskoging. Viktige bærekraftsmål som 13 (stopp av klimaendringer) og 15, er vitale mål dette selskapet er med på etterstrebe.

Kilder: 

Regnskogsfondet

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/livet-paa-land

https://www.tek.no/test/i/MRpgAK/remarkable

https://doga.no/aktuelt/tre-sterke-vinnere-av-doga-hedersmerket/

https://remarkable.com/about

https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal/stoppe-klimaendringene

https://www.aftenposten.no/norge/i/w8pxn/Gigantutslipp-fra-avskoging

2 kommentarer

  1. Jeg liker valget av bedrift! Det var interessant å lese:)
    Jeg er nysgjerrig på i hvor stor grad et produkt som dette begrenser reelt sett begrenser klimautslipp, og om det er mer eller mindre enn man skulle tro. Kanskje vi ikke bruker så mye papir i våre hjem i dag at et reMarkable brett vil være mindre bærekraftig? Noen ting er kanskje også ikke mulig å erstatte papir med remarkable, for eksempel når barnetegninger som henges opp på veggen. Erstatter de stort sett bruk av allerede-digitale brukere.

    På den annen side, kanskje de skaper en svært stor miljøgevinst, at folk som ikke klarte å legge fra seg penn og papir, klarte det nå. At varigheten på et slikt nettbrett er svært lang, og ikke vil kreve så store produksjonsmengder. (Men vil ikke remarkable også selge flest mulig av disse? Blir alle brukte, eller ender de opp i skuffen hjemme?)

    Det er interessant å diskutere slike dette temaet som du valgte. Det gir høy verdi for leseren å lese et innlegg med gode diskusjoner, men er også ypperlig eksamensøving! Dersom du skriver litt mer i dette innlegget, så kanskje det kan være interessant som en del av neste eksamen? 😀

    -Thea E

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *